Το LycoProst αναστέλλει την NFkB-επαγόμενη φλεγμονήΒάσει του αυξανόμενου συνόλου στοιχείων που έχουν προκύψει από in vitro, in vivo και κλινικές μελέτες, η χρόνια φλεγμονή θεωρείται τώρα ότι παίζει κεντρικό και σχετικό ρόλο στην παθογένεση και την ανάπτυξη της ΚΥΠ. Αυτή η σιωπηλή, επίμονη φλεγμονώδης κατάσταση στον αδένα του προστάτη πρέπει να διακρίνεται από την προστατίτιδα, η οποία μπορεί να είναι είτε οξεία είτε χρόνια. Η οξεία προστατίτιδα είναι μια προσωρινή κατάσταση που εμφανίζεται ξαφνικά και προκαλείται συνηθέστερα από μια βακτηριακή λοίμωξη. Η χρόνια προστατίτιδα αναπτύσσεται σταδιακά και μπορεί να διαρκέσει μήνες ή και χρόνια. Η χρόνια προστατίτιδα μπορεί να προκληθεί από βακτηριακή λοίμωξη, ψυχολογικό στρες ή βλάβη του ουροποιητικού συστήματος από χειρουργική επέμβαση ή σωματική βλάβη.

Η φλεγμονή είναι μια αμυντική απόκριση στον τραυματισμό των ιστών που προκύπτει έπειτα από μόλυνση, τραυματισμό ή χημική έκθεση, οδηγώντας σε ερυθρότητα, θερμότητα, πόνο και πρήξιμο στην προσβεβλημένη περιοχή. Χρησιμεύει στην ενεργοποίηση ενός πολυπαραγοντικού δικτύου χημικών σημάτων που στοχεύουν στην απομάκρυνση του μικροβιακού παθογόνου και τη διευκόλυνση επούλωσης του τραυματισμένου ιστού. Η φλεγμονή είναι συνήθως αυτοπεριοριζόμενη, καθώς όταν δεν χρειάζεται πλέον οδηγείται σε λύση. Δυστυχώς, σε πολλές καταστάσεις ασθενειών μπορεί να γίνει επιθετική και επίμονη, προκαλώντας έτσι επιβλαβείς επιδράσεις και περαιτέρω βλάβη στους προσβεβλημένους ιστούς.

Η γήρανση χαρακτηρίζεται από την αδυναμία των ιστών να διατηρήσουν την ομοιόσταση, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια εξασθενημένη αντίδραση σε στρεσογόνες καταστάσεις και, ως εκ τούτου, αυξημένος κίνδυνος νοσηρότητας και θνησιμότητας. Η συχνότητα εμφάνισης πολυάριθμων εξελισσόμενων χρόνιων ασθενειών, όπως οι καρδιαγγειακές και οι νευροεκφυλιστικές παθήσεις, ο διαβήτης και η ΚΥΠ, αυξάνεται σχεδόν εκθετικά με την ηλικία. Η γήρανση πιστεύεται ότι καθοδηγείται από την συσσώρευση βλαβών στα κύτταρα, συμπεριλαμβανομένης της βλάβης των πρωτεϊνών, του DNA και των μιτοχονδρίων, που προκαλείται από την παραγωγή δραστικών μορφών οξυγόνου (Reactive Oxygen Species, ROS) κατά τη διάρκεια της χρόνιας φλεγμονής.

Χωρίς θεραπεία, η χρόνια φλεγμονή μπορεί να οδηγήσει σε ένα ευρύ φάσμα σοβαρών προβλημάτων υγείας. Εκτός από τη γήρανση, τα αίτια της χρόνιας φλεγμονής περιλαμβάνουν το γενετικό υπόβαθρο, την ανθυγιεινή διατροφή, την καθιστική ζωή, την έκθεση σε τοξίνες, το άγχος, το αλκοόλ, το κάπνισμα και τις διαταραχές του ύπνου.
Ο παράγοντας μεταγραφής NF-κΒ, που βρίσκεται σε όλους σχεδόν τους τύπους ζωικών κυττάρων, αποτελεί κεντρικό συστατικό της κυτταρικής απόκρισης σε βλάβες, στρες και φλεγμονή. Ως απάντηση σε μια ποικιλία παραγόντων, συμπεριλαμβανομένου του στρες, των ελεύθερων ριζών, του οξειδωτικού στρες και των βακτηριακών αντιγόνων, ενεργοποιείται ο NFkB και με την σειρά του ενεργοποιεί την ανοσολογική απόκριση, ελέγχοντας την έκκριση προφλεγμονωδών μεσολαβητών, όπως οι κυττοκίνες TNFa και IL-6 και το μονοξείδιο του αζώτου (Nitric Oxide, ΝΟ). Η μεταγραφική δραστηριότητα του NF-kΒ αυξάνεται με τη γήρανση σε ποικίλους ιστούς, συμπεριλαμβανομένου του αδένα του προστάτη, συμβάλλοντας στη χρόνια φλεγμονή του προστάτη, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στην παθογένεση και την πρόοδο της ΚΥΠ.

Τα φυτοθρεπτικά συστατικά της τομάτας αποδείχθηκε ότι μειώνουν τις επαγόμενες από τον NFkB φλεγμονώδεις διαδικασίες. Επιπλέον, οι φυτοθρεπτικές ουσίες της τομάτας συνεργάζονται με άλλα συστατικά του Lycoprost και ελέγχουν την έκκριση τελικών προϊόντων αυτής της κυτταρικής διεργασίας, όπως το προ-φλεγμονώδες μόριο ΝΟ. Συγκεκριμένα, το εκχύλισμα τομάτας αποδείχθηκε ότι συνεργάζεται με τα ωμέγα 3s (EPA / DHA) που περιέχονται στο Lycoprost και οδηγεί στη μείωση της έκκρισης του ΝΟ.Τηλ. Επικοινωνίας: +30 210 61 99 886