Βελτίωση του IPSS Score & της ΝυκτουρίαςΤο Διεθνές “Σκορ” για τα Συμπτώματα του Προστάτη (International Prostate Symptom Score, IPSS) είναι ένα ερωτηματολόγιο με επτά ερωτήματα σχετικά με τα συμπτώματα του ουροποιητικού συστήματος και ένα ερώτημα που αφορά στην ποιότητα ζωής. Το IPSS χρησιμοποιείται για να εκτιμηθεί η σοβαρότητα των συμπτωμάτων που βιώνει ο κάθε ασθενής. Κάθε ερώτηση σχετικά με τα συμπτώματα του ουροποιητικού επιτρέπει στον ασθενή να επιλέξει μία από τις έξι απαντήσεις που υποδεικνύει την αυξανόμενη σοβαρότητα του συγκεκριμένου συμπτώματος. Οι απαντήσεις αποδίδονται σε σημεία από το 0 έως το 5. Η συνολική βαθμολογία μπορεί επομένως να κυμαίνεται από 0 έως 35 (ασυμπτωματικά έως πολύ συμπτωματικά).

Στην παραπάνω γερμανική μελέτη, αξιολογήθηκαν τα συμπτώματα της ΚΥΠ με τη χρήση της βαθμολογίας IPSS και τα αποτελέσματα ήταν σημαντικά βελτιωμένα στην ομάδα των αντρών που έλαβε τα συμπληρώματα λυκοπενίου. Το συμπέρασμα της μελέτης αυτής ήταν ότι το λυκοπένιο συνέβαλε στην αναστολή της εξέλιξης της ΚΥΠ.

Το 2018, η Lycored ξεκίνησε να αποκτά νέες γνώσεις σχετικά με την εμπειρία των ανδρών όσον αφορά την ποιότητα του ύπνου και της νυκτουρίας, εστιάζοντας στον αντίκτυπό που έχουν στην υγεία και στην ποιότητα ζωής. Η Lycored διεξήγαγε έρευνα με 313 άνδρες καταναλωτές, ηλικίας άνω των 50 ετών. Σχεδόν το σύνολο των συμμετεχόντων (95.52%) δήλωσαν ότι η ποιότητα του ύπνου ήταν είτε σημαντική, είτε εξαιρετικά σημαντική για την υγεία τους, και το 95.21% δήλωσε ότι, είτε ήταν σημαντική είτε εξαιρετικά σημαντική για την ποιότητα ζωής τους. Η ανάγκη για ούρηση ήταν μακράν η πιο συνηθισμένη αιτία διακοπής του ύπνου.

Παρά την επικράτηση της διαταραχής του ύπνου και τη σοβαρότητα των συνεπειών της, η έρευνα έδειξε ότι υπήρχε ελάχιστη προθυμία για φαρμακευτική αγωγή για τη βελτίωση του ύπνου. Η συντριπτική πλειοψηφία (82,43%) των ερωτηθέντων δήλωσε ότι προτιμούσαν την ιδέα της αντιμετώπισης των βασικών αιτιών του κακού ύπνου, έναντι της λήψης φαρμάκων. Και εδώ βοηθά το LycoProst. Ένα από τα κύρια συστατικά του προϊόντος είναι το λυκοπένιο, ένα συστατικό που με φυσικό τρόπο τείνει να συγκεντρωθεί στον αδένα του προστάτη, καθιστώντας το συμπλήρωμα διατροφής ιδανικό για τη μείωση της φλεγμονής που μπορεί να οδηγήσει στη συχνή νυκτερινή ούρηση.


Τηλ. Επικοινωνίας: +30 210 61 99 886