Το LycoProst καταπολεμά το οξειδωτικό στρες

Τα κύτταρα του σώματος παράγουν ελεύθερες ρίζες κατά τη διάρκεια των φυσιολογικών μεταβολικών διεργασιών. Ωστόσο, τα κύτταρα παράγουν επίσης αντιοξειδωτικά που εξουδετερώνουν αυτές τις ελεύθερες ρίζες. Γενικά, το σώμα είναι σε θέση να διατηρήσει μια υγιή ισορροπία μεταξύ των αντιοξειδωτικών και των ελεύθερων ριζών. Όταν χαθεί αυτή η ισορροπία, εμφανίζεται οξειδωτικό στρες. Παράγοντες που συμβάλλουν στην εμφάνιση του οξειδωτικού στρες και στην υπερβολική παραγωγή ελεύθερων ριζών είναι μεταξύ άλλων η κακή διατροφή, ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής και οι δυσμενείς περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως η ρύπανση.

Ωστόσο, το οξειδωτικό στρες συνδέεται και με την αύξηση της ηλικίας. Καθώς ένα άτομο μεγαλώνει, η ικανότητα του οργανισμού να παράγει αντιοξειδωτικά για να αντισταθμίσει τις ελεύθερες ρίζες μειώνεται και η ισορροπία στρέφεται προς μια περισσότερο οξειδωτική κατάσταση σε διάφορους ιστούς, συμπεριλαμβανομένου και του προστάτη.

Ο συνδυασμός των συστατικών του LycoProst ενεργοποιεί τον αντιοξειδωτικό αμυντικό μηχανισμό, οδηγώντας σε μείωση του οξειδωτικού στρες. Το αποτέλεσμα αυτό αποδείχθηκε σε πρόσφατη μελέτη.
Όπως απεικονίζεται στο παραπάνω γράφημα, η συγκεκριμένη μελέτη ανέδειξε το βέλτιστο συνδυασμό των βασικών αντιοξειδωτικών συστατικών του LycoProst (εκχύλισμα τομάτας Lycored, κουρκουμίνη και βιταμίνη Ε) στην ενεργοποίηση του συστήματος αντιοξειδωτικής αντίδρασης του προστάτη (Antioxidant Response Element, ARE). Η ενεργοποίηση του συστήματος ARE ήταν έως και τέσσερις φορές ισχυρότερη από το άθροισμα των δραστηριοτήτων των μεμονωμένων συστατικών, ένα ισχυρό χαρακτηριστικό της αποτελεσματικής συνέργειας.Τηλ. Επικοινωνίας: +30 210 61 99 886